Передплата 2024 «Добрий господар»

Українська скрипалька тріумфувала на конкурсі в Швейцарії

  • 14.09.2015, 15:40
  • 953

Українська скрипалька Софія Сульдинастала переможцем музичного конкурсуConcours Nicati, який проходив з 4 по 9 вересня в Швейцарії. В якості нагороди виконавиця отримала грошовий приз у розмірі 16 тисяч швейцарських франків.

Конкурс проходив у Берні, до нього були допущені сольні інструменталісти, вокалісти та ансамблі. Обов'язковою умовою участі було те, що музиканти є громадянами Швейцарії або живуть у цій країні. Крім того, вони не повинні були бути старше, ніж 35 років. Твори, які виконували учасники конкурсу, повинні були бути написані не раніше 1950 року, пише Cultprostir.

"Соня Сульдина — засновниця квартету Post Scriptum, учасниця Ensemble Nostri Temporis, одна з небагатьох улюблених виконавиць Валентина Сильвестрова і просто неймовірної душі людина. Я не просто шалено рада, що Сонька осіла в сучасній музиці, але і щаслива, що це приносить плоди і дуже хороші грошові премії", - відреагувала на перемогу Сульдина на своїй сторінці в Facebook музичний критик Любов Морозова.

Софія Сульдина — випускниця київської консерваторії. Автор і учасник філармонічного циклу "Музична культура Європи". Є студенткою Вищої школи музики в Люцерні (Швейцарія).

Схожі новини