Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Таджикистан ліквідував одного з підозрюваних у ісламістському заколоті

  • 09.09.2015, 12:35
  • 821

Правоохоронці Таджикистану затримали сімох прихильників екс-заступника міністра оборони країни, генерал-майора Абдухаліма Назарзоди.

Останнього обвинувачують у держзраді і тероризмі після збройного нападу групи бойовиків на міський відділок міліції.

Окрім затриманих, один підозрюваний був знищений, повідомило Інтерфаксу в середу джерело в силових структурах республіки.

Наразі у Рамітскій ущелині, приблизно в 80 кілометрах на схід від Душанбе, триває спецоперація з пошуку і затриманні учасників атаки. Джерела повідомили, що вже затримано 72 прихильника бунтівного генерала.

У минулий вівторок Генеральна прокуратура Таджікстана порушила кримінальну справу стосовно Абдухаліма Назарзоди. Йому пред'явлені заочні звинувачення у зраді державі, тероризмі, скоєнні диверсії та організації екстремістського співтовариства. Відомство також приступило до опису майна генерала, до 4 вересня обіймав посаду заступника міністра оборони республіки.

МВС Таджикістану 4 вересня заявило, що за детально спланованою атакою на правоохоронців стоїть екс-заступник міністра оборони генерал-майор Абдугалім Назарзода, член забороненої Партії ісламського відродження. Назарзода, колишній командир загонів ісламської опозиції, увійшов до офіційних силових структур держави 1997 року за угодою між владою й опозицією про завершення п’ятирічної громадянської війни.

Сам генерал спростовує свою причетність до збройного нападу. Він вважає, що атаку ініціювала влада республіки заради ліквідації колишніх польових командирів таджикської опозиції.

Джерело: