Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Порошенко розповів, що чекає на суддів після реформи

  • 05.09.2015, 16:20
  • 995

Проектом змін до Конституції в частині судової реформи передбачено скасувати недоторканність представників судової гілки влади, а також спростити процедуру їх звільнення. 

Про це Президент України Петро Порошенко заявив у суботу в Національній академії прокуратури України, повідомляє Укрінформ.

"Вчора було останнє засідання Конституційної комісії для розгляду законопроекту змін до Конституції в частині судової реформи, й абсолютною більшістю голосів Конституційна комісія, яка складається з юристів, конституціоналістів, народних депутатів, представників вищих судів, міжнародних експертів, керівництва Верховної Ради, громадських організацій, які спеціалізуються на боротьбі з корупцією, (вони) передали на публічне обговорення проект змін до Конституції в частині судової реформи", - зазначив Порошенко.

За його словами, проектом змін до Конституції передбачається насамперед значне підвищення прозорості роботи суддів, а також значно збільшується їх відповідальність. "Нарешті скасовується недоторканність представників судової гілки влади, спрощується процедура звільнення і забезпечується ефективна модель судоустрою, яка дозволить у поєднанні з прокуратурою, з національною поліцією запустити ефективно процес боротьби з корупцією", - наголосив Президент.

Схожі новини