Передплата 2024 ВЗ

Президент задоволений тестуванням керівників прокуратур

  • 05.09.2015, 14:29
  • 1 239

Тестування нових керівників місцевих прокуратур, яке нині відбувається у п'яти містах, контролюють вітчизняні і зарубіжні правознавці, представники громадських організацій.

Про це Президент України Петро Порошенко заявив у суботу під час відвідин Академії прокуратури України, де стартував перший етап відкритого конкурсного відбору керівників місцевих прокуратур, повідомляє прес-служба Глави держави

«Ми всі розуміємо, що країна потребує нової прокуратури, так само, як вона потребує зміни міліції на поліцію та нових суддів», - зазначивПорошенко, додавши, що для тестування створено максимально прозорі умови. Процес, який відбувається у п'яти містах - Києві, Одесі, Харкові, Львові та Дніпропетровську - контролюють як вітчизняні, так і міжнародні спостерігачі-правознавці, представники громадських організацій, здійснюється онлайн трансляція процесу.

Глава держави поінформував, що в Україні заплановане значне скорочення чисельності працівників прокуратури - з 19 тис. спочатку до 15 тис., а в перспективі - до 12 тис. осіб. Кількість самих прокуратур також скоротять - з 639 до 178.

За словами Порошенка, саме через відкритий, публічний конкурс і є можливість обрати найкращих - "без дзвінків, без впливу згори, без будь-якого зовнішнього втручання".

Президент також особливо відзначив велику кількість жінок серед кандидатів на тестування. На його переконання, це є ще одним підтвердженням європейського підходу до оновлення державних інститутів, коли особи різної статі та віросповідання мають рівні можливості. В основі відбору - їх досвід та професіоналізм, підкреслив Глава держави.

Порошенко коротко поспілкувався з кандидатами на тестування та ознайомився з умовами його проведення.

За інформацією прес-служби Президента, конкурс на посади керівників місцевих прокуратур проводиться у два етапи. Перший - тестування працівників саме прокуратури. Другий - тестування правників, юристів, адвокатів, які виявили бажання пройти відбір на посади керівників місцевих прокуратур. На тих, хто пройде тестування, чекають два з лишком місяці тренінгів із залученням найкращих іноземних і вітчизняних фахівців у галузі права, а також великий практичний курс.

Схожі новини