Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Порошенко запросив Дуду в Україну

  • 05.09.2015, 08:26
  • 902

Президент Петро Порошенко зустрівся зі Спеціальним посланником Президента Польщі Державним секретарем Канцелярії Кшиштофом Щерським і обговорив з ним «дорожню карту» контактів лідерів України та Польщі, запросивши польського лідера Анджея Дуду відвідати Україну.

Про це повідомляє прес-служба Президента.

«Співрозмовники обговорили «дорожню карту» контактів лідерів України та Польщі. Глава Української держави запросив Президента Польщі Анджея Дуду відвідати Україну», - йдеться в повідомленні.

Сторони обмінялися думками щодо поточної ситуації на Донбасі. Президент України повідомив, що протягом 6 діб зберігається режим припинення вогню, що «дає обережну надію на мирний розвиток процесу». Співрозмовники наголосили на важливості об'єднання зусиль міжнародного співтовариства у встановленні миру в Україні та збереженні безпеки в Європі. «Пан Дуда запевнив, що одне з найважливіших завдань у зовнішній політиці - безпека та досягнення миру в регіоні. У цьому контексті розвиток ситуації в Україні критично важливий», - відзначив Держсекретар Канцелярії Президента Польщі.

Під час зустрічі було наголошено на деструктивності намірів сепаратистів провести незаконні місцеві вибори в окремих районах Донецької та Луганської областей, які підривають Мінський процес.

Також було обговорено хід конституційної реформи в Україні, зокрема у сфері децентралізації. Президент наголосив, що реформа з децентралізації базується на польській моделі та при активній підтримці польських експертів.

Порошенко подякував за теплі привітання, направлені Президентом Польщі Анджеєм Дудою на адресу Президента України та Українського народу з нагоди Дня незалежності України.

Схожі новини