Передплата 2024 «Добра кухня»

ЮНІСЕФ та ВООЗ наполягають на імунізації всіх українських дітей від поліомієліту

  • 05.09.2015, 08:10
  • 742

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) і Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) виступили із закликом забезпечити щеплення дітей на всій території України з огляду на виявлений спалах хвороби.

Про це повідомляє прес-служба ООН, передає Укрінформ.

"ВООЗ рекомендує провести масштабну імунізацію. Вакцина проти поліомієліту, надана Україні, є безпечною і ефективною, її якість відповідає стандартам ВООЗ, і вона готова до використання", - цитує прес-служба ООН представника ВООЗ в Україні Доріт Ніцан.

Вона також закликала батьків не зволікати і приводити дітей на щеплення, після того як в найближчі дні або тижні вони отримають відповідне повідомлення від українського Міністерства охорони здоров'я.

В ООН нагадали, що експерти ВООЗ і ЮНІСЕФ допомагають Україні вжити всіх заходів для швидкої зупинки циркуляції вірусу. "Частина з 4,8 мільйонів доз вакцин проти поліомієліту, у тому числі 3,8 мільйона доз, наданих ЮНІСЕФ за підтримки уряду Канади, вже знаходяться в країні і повинні бути розподілені Міністерством охорони здоров'я відповідно до плану реагування", - підкреслюється в документі.

Термінові заходи викликані нещодавнім виявленням захворювання у двох дітей у Закарпатській області - одній дитині 4 роки, іншій - 10 місяців. Діагноз був підтверджений результатами аналізу в лабораторії ВООЗ. Обидві дитини не проходили вакцинацію проти поліомієліту. Після зараження циркулюючим поліовірусом вакцинного походження у них з'явилися симптоми паралічу.

ВООЗ і ЮНІСЕФ вважають, що причиною спалаху вірусу є "дуже низький рівень імунізації в країні протягом кількох років". При цьому, підкреслюється, що єдиний надійний захист дітей від поліомієліту - це вакцинація.

Схожі новини