Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У день народження Бориса Нємцова в Швейцарії відбудеться концерт пам'яті

  • 04.09.2015, 16:57
  • 1 217

Андрій Макаревич, "Океан Ельзи" та Андрій Гаврилов відіграють концерт на честь російського опозиціонера, якому мало б виповнитися 56 років.

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook донька загиблого політика Жанна Нємцова.

"9 жовтня моєму татові виповнилося б 56 років. Його день народження для мене був одним з найважливіших свят. Щоразу хотілося його здивувати оригінальним тостом. Іноді він мене просив бути тамадою, але все таки у тата самого це виходило завжди набагато краще. Це 9 жовтня стане найсумнішим днем для моєї сім'ї, друзів і соратників тата і просто небайдужих людей. У цей день в Базелі (Швейцарія) о 19:30 відбудеться концерт пам'яті, в якому візьмуть участь Андрій Гаврилов (фортепіано), Андрій Макаревич (вокал, гітара), "Океан Ельзи (акустика)", - написала Жанна.

Донька Нємцова нагадала, що подібний концерт мав відбутися в Москві на 40 днів з дня загибелі опозиціонера, але не відбувся: "влада злякалася вечора пам'яті лідера російської опозиції".

"Я розумію, що далеко не всі можуть собі дозволити прилетіти в Базель і купити квиток, але я сподіваюся, що буде можливість подивитися концерт в записі", - зазначила Жанна Нємцова.

Квитки вже у продажу, їхня вартість 56 франків (близько 1240 грн). "Гроші підуть на покриття витрат. Концерт має некомерційний характер. Буду рада бачити Вас!" — додала вона.

Нагадаємо, Нємцов був застрелений 27 лютого на Великому Москворецькому мосту в Москві. В політика випустили чотири кулі. Російська опозиція не бачить чесного та прозорого слідства по вбивству Нємцова.

У злочині підозрюється чеченець Заур Дадаєв, який засвідчив, що Нємцов був ще живий після трьох пострілів у спину. Московський суд продовжив арешт Зауру Дадаєву до осені.

Схожі новини