Передплата 2024 ВЗ

Слухання у справі Савченко призначили на 15 вересня

  • 04.09.2015, 16:34
  • 844

Попереднє слухання у справі народного депутата України Надії Савченко відбудеться в Ростові-на-Дону 15 вересня.

Про це повідомила прес-секретар Донецького міського суду Тетяна Дієва, інформує сайт суду.

"04.09.2015 р. у Донецький міський суд Ростовської області надійшли матеріали кримінальної справи стосовно Савченко Н.В. з Ростовського обласного суду після розгляду клопотання захисту про зміну територіальної підсудності, у задоволенні якого було відмовлено. Наступна дата попереднього слухання у кримінальній справі стосовно Савченко Н.В. призначена на 15.09.2015 р. об 11.00", - зазначила Дієва.

Читайте також: Справу Савченко залишили в Донецьку

При цьому вона додала, що слухання буде закритим, а з метою забезпечення безпеки учасників процесу 15 вересня допуск до будівлі суду буде обмежений.

Нагадаємо, захист української льотчиці домагався перенесення розгляду її справи до Москви, бо вважає, що в російському Донецьку, який межує з окупованою частиною України, проведення суду небезпечне для родичів Савченко і може призвести до обмежень на участь у процесі іноземних спостерігачів.

Російський слідком Савченко обвинувачує за статтями «вбивство» і «замах на вбивство». Українка заперечує всі звинувачення. Насправді торік наприкінці червня терористи захопили Савченко в полон, а потім перевезли через кордон і передали російським силовикам.

Схожі новини