Передплата 2024 «Добра кухня»

Голова СБУ пообіцяв знайти винних у загибелі волонтера Галущенка

  • 04.09.2015, 16:48
  • 975

На Майдані Незалежності в Києві попрощалися із загиблим колишнім командиром розвідгрупи батальйону імені Кульчицького, 38-річним волонтером Андрієм Галущенком (позивний Ендрю).

"Ендрю, Андрій, він був і залишиться назавжди членом нашої команди, співробітником служби безпеки. І я вважаю честю, що він був серед нас. У цій ситуації, коли загинув Ендрю, загинув ще один патріот України, і ще один співробітник служби безпеки балансує на межі життя і смерті в Харківській лікарні. Такі хлопці є совість служби сьогодні. Честь загинути за Батьківщину. А загинути на війні, боровшись за правду, почесніше втроє. Нам дуже прикро, що кращі йдуть", - сказав посада голова Служби безпеки України Василь Грицак.

"Для Служби є справою честі в максимально стислі терміни надати допомогу прокуратурі, розслідувати цей інцидент. Знайти і покарати винних, де б вони не були. Нехай вони будуть в Москві чи на сході України, в Криму чи ще десь", - пообіцяв Грицак.

Мобільна група затримувала вантажівки з контрабандою, доправляла їх на штрафмайданчики. Через це постійно виникали конфлікти з місцевою міліцією, чиновниками й військовими на блокпостах.

Друг загиблого Галущенка, губернатор Луганщини Георгій Тука підозрює, що до нападу причетні українські військові.

Нагадаємо, уранці 2 вересня на польовій дорозі біля міста Щастя на Луганщині розстріляли й закидали гранатами мобільну групу з боротьби з контрабандою. Загинув Галущенко та старший лейтенант фіскальної служби 35-річний Дмитро Жарук. Один працівник СБУ і троє десантників отримали поранення.

Джерело: gazeta.ua

Схожі новини