Передплата 2024 «Добрий господар»

Десантник Володимир Киян прикрив собою побратима

  • 04.09.2015, 14:37
  • 1 289

У четвер, 3 вересня, поблизу міста Щастя на фугасі підірвався десантник 80-ї бригади 34-річний Володимир Киян. Він встиг попередити про небезпеку групу і ціною власного життя врятував старшого лейтенанта.

Про це інформує прес-центр штабу АТО.

"Він не боявся, не ховався, любив військову справу і був справжнім офіцером. Ми ніколи не забудемо його подвигу. Володимир — герой і віддав заради своєї Батьківщини та товаришів найголовніше — власне життя", — діляться військовослужбовці 80 окремої аеромобільної бригади.

3 вересня Киян з групою здійснювали обстеження берегу річки Сіверський Донець та території, прилеглої до Луганської ТЕС.

"Рухаючись в голові колони з десяти військовослужбовців, Володимир зачепив вибуховий пристрій (розтяжку фугасу). Від поданої ним команди "Граната!" бійцям вдалося впасти на землю. Офіцер встиг відштовхнути в сторону старшого лейтенанта Козаченка та прикрив його собою. Ціною власного життя цей відважний десантник врятував від загибелі свого бойового побратима. Сам від отриманих осколкових поранень спини та кінцівок помер на місці", - пише штаб.

У капітана Кияна залишилася дружина та син Данило, якому не виповнилося й одного року.

За проявлену особисту мужність та героїзм, виявлені при виконанні військового обов'язку в умовах, пов'язаних із ризиком для життя в ході проведення АТО, командуванням 80 окремої аеромобільної бригади та керівництвом штабу АТО капітана Кияна представлено посмертно до високої державної нагороди — Ордену "За мужність".

Допомогти сім'ї Володимира Кияна можна, перерахувавши кошти на картку дружини героя: "ПриватБанк" 5167 9872 0118 9343 - Киян Ольга Сергеевна

Схожі новини