Передплата 2024 ВЗ

Квіт: "Усі учні найближчим часом будуть забезпечені безкоштовними підручниками"

  • 04.09.2015, 14:09
  • 872

Про це сьогодні, 4 вересня, під час пленарного засідання Верховної Ради України запевнив міністр освіти і науки України Сергій Квіт.

З його слів, усі кошти на безплатні підручники знайдені. Зокрема, половину з необхідних для друку книг коштів складають гроші, які були призначені із попереднього кошторису на Верховну Раду - 130 млн і 87,5 млн, які були виділені урядом з бюлдету. "Друга половина коштів, і це підтвердили всі голови обласних державних адміністрацій, коли вони брали участь у спеціальному засіданні уряду, будуть виділені обласними бюджетами", - повідомив Квіт.

Міністр освіти наголосив, що підручниками забезпечать усіх школярів, але із певним запізненням. "Я також хочу додати, що видавці, які перемогли в конкурсах, не зважаючи на те, що іще коштів раніше не було, вони працювали і працюють над підручниками, вони друкуються, і найближчим часом нові підручники будуть у школах. Звичайно, запізнення є, тому що кошти були знайдені тільки в серпні місяці, але безплатні підручники для всіх українських сімей будуть", - сказав він.

Джерело: 5 канал

Схожі новини