Передплата 2024 ВЗ

Львівські школярі отримали відповідь від Надії Савченко

  • 04.09.2015, 12:35
  • 983

Львівські школярі отримали лист від Надії Савченко. Учні правничої гімназії привітали українську льотчицю із днем народження, малювали для неї листівки, а наша редакція допомогла відправити їх у СІЗО «Матроська тиша». І от майже через 4 місяці учні отримали відповідь із Росії.

10 травня Надія Савченко святкувала свій день народження. Школярі намалювали для неї більше двох десятків вітальних листівок. На них не тільки квіти, але й національні символи та літачки. Відправили вітанняпрямісінько у московську «Матроську тишу», де утримують українську бранку № 1. А про те, що листівки дійшли, вони дізналися аж цього навчального року і почули її відповідь.

«Доброго дня, учні Львівської правничої гімназії. Так багато красивих і яскравих відкриток, вітань і добрих слів. Я дуже люблю ваше прекрасне місто Львів і надіюся на швидку зустріч з вами на волі, на свободі», — написала Надія Савченко у своєму листі.

Українська льотчиця просить вибачення, що пише російською. Інакше листа б не пропустила цензура. Очевидно, не випадково, адміністрація СІЗО вибрала і конверт — на ньому георгіївська стрічка. Та цей лист діти сприймають як маленьке диво.

«Я думав, чесно кажучи, що Надії Савченко не дозволять відповісти нам. Все таки це Росія», — пояснив учень гімназії Максим Щерблюк.

«Ні на секунду не припиняв вірити, що буде відповідь. Я знав, що Надія Савченко відповість, що їй сподобаються наші листи», — зазначив учень гімназії Гордій Коноварт.

Цей лист у гімназії зберігатимуть як реліквію. Так збіглося, що тут є музей історії жінок, які боролися за незалежність України. Відповідь від Надії Савченко стане першим експонатом новітньої історії цієї боротьби.

Джерело: Zaxid.net

Схожі новини