Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Рідним Джемілєва не повідомляють, де він відбуватиме покарання

  • 04.09.2015, 09:51
  • 748

Після рішення Верховного суду Росії про скорочення терміну ув'язнення Хайсеру Джемілєву його рідним не повідомили про подальше місцеперебування засудженого.

Про це в коментарі для Крым.Реалии повідомила мати Хайсера Сафінар Джемілєва.

«Після рішення Верховного суду вони за деякий час відправляють до колонії. Але це вони тримають у секреті. Вони не оприлюднюють, куди його відправляють. Тільки вже за місцем прибуття ми зможемо дізнатися, де він», - сказала Сафінар Джемілєва.

За її словами, останнє побачення з сином у неї було в червні.

Раніше повідомлялося, що Верховний суд Російської Федерації скоротив на півтора року термін ув'язнення в 5 років, визначений Краснодарським крайовим судом для сина Мустафи Джемілєва Хайсера. Російський вирок на три місяці менший за той, що визначив Дніпровський суд Києва у квітні 2015 року - 3 роки і 8 місяців.

Хайсера Джемілєва звинувачували в тому, що в травні 2013 року він у дворі свого будинку в Бахчисараї вбив знайомого сім'ї Февзі Едемова з рушниці свого батька. Після анексії Криму російські слідчі органи вирішили розслідувати його справу заново. Хайсера вивезли із сімферопольського СІЗО до Краснодарського краю.

Схожі новини