Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Площа Святого Юра – пішохідна, сквер – без дороги?

  • 03.09.2015, 20:01
  • 2 380

Міжнародна експертна комісія рекомендує Львівській міській раді зробити площу Святого Юра пішохідною зоною, а через сквер не прокладати дорогу.

Це означає, що зелена оаза не втратить сорок дерев, а громадські активісти не продовжать акцій протесту. Про це повідомив “ВЗ” громадський активіст соціальної ініціативи “Врятуй сквер Святого Юра” Антон Савіді.

“До складу експертної комісії, яка вирішувала долю міні-парку на площі, увійшли кращі архітектори, урбаністи з Києва, Дніпропетровська, Чехії, Австрії, Голландії, - наголосив Антон. - Чи прислухається мерія до їхніх рекомендацій — невідомо. Питання транспортної розв’язки на площі залишається відкритим”.

Як пояснив “ВЗ” начальник управління архітектури Львівської міської ради Юліан Чаплінський, експертна рада не має юридичної сили, тож її рішення — рекомендаційне. “Експерти не говорили, що через сквер не можна пускати дорогу, а порадили розглянути альтернативні варіанти: щоб не їздили приватні автомобілі. Можливий лише проїзд громадського транспорту, - наголосив головний архітектор Львова. - Перевіримо цю гіпотезу. Якщо вона підтвердиться, будемо вносити корективи у проект”.

За словами Юліана Чаплінського, тролейбуси, які через реконструкцію площі Святого Юра доїжджають лише до вул. Степана Бандери, згодом пустять до Львівського національного університету імені Івана Франка. Яким чином це зробити — будуть вирішувати. Чиновник не хоче відкривати усі карти, щоб не збурювати львів’ян. Плани обіцяє оприлюднити з наступного тижня.

Схожі новини