Передплата 2024 «Добрий господар»

ДПІ повідомляє про ряд нових електронних сервісів

  • 02.09.2015, 10:21
  • 1 102

ДПІ у Галицькому районі м.Львова повідомляє, що на веб-порталі ДФС України sfs.gov.ua є ряд електронних сервісів, а саме:

- «Електронний кабінет платника податків»- це персональне автоматизоване робоче місце платника, за допомогою якого можна підготувати, заповнити та подати звітність в електронному вигляді. - «Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс» — сервіс, в якому у формі питань-відповідей представлена офіційна позиція Державної фіскальної служби України по всіх напрямах чинного податкового та митного законодавства. - «Реєстр страхувальників» - інформація про взяття на облік платника ЄСВ, його реєстраційний номер та клас професійного ризику. - «Антикорупційний сервіс «Пульс» - упередження неякісного обслуговування платників, вирішення суперечливих питань, що виникають не тільки у сфері адміністрування податків, а й під час здійснення митного контролю чи митного оформлення. - «Акредитований центр сертифікації ключів Інформаційно - довідкового департаменту» (АЦСК ІДД) Державної фіскальної служби України — надає безкоштовні ключі електронного цифрового підпису.

2. Реєстратор розрахункових операцій необхідно застосовувати при проведенні готівкових розрахунків ДПІ у Галицькому районі м.Львова повідомляє, що відповідно до пункту 296.10 статті 296 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року №2755-VI (з врахуванням змін, внесених Законом №569) реєстратори розрахункових операцій (далі — РРО) не застосовуються платниками єдиного податку другої і третьої груп (фізичними особами-підприємцями) незалежно від обраного виду діяльності, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 1 000 000 гривень. У разі перевищення в календарному році обсягу доходу понад 1 000 000 гривень застосування РРО для такого платника єдиного податку є обов’язковим. Застосування РРО розпочинається з першого числа першого місяця кварталу, наступного за виникненням такого перевищення, та продовжується в усіх наступних податкових періодах протягом дії свідоцтва платника єдиного податку. При цьому звертаємо увагу, що реєстратор розрахункових операцій необхідно застосовувати при проведенні готівкових розрахунків з 01.10.2015.

3. Функціонує новий банер «Електронне адміністрування ПДВ» ДПІ у Галицькому районі м.Львова повідомляє, що на головній сторінці офіційного веб-порталу Державної фіскальної служби України (sfs.gov.ua) функціонує банер «Електронне адміністрування ПДВ», в якому розміщено актуальні питання-відповіді, перелік електронних сервісів та форматів для отримання інформації з системи електронного адміністрування ПДВ, роз`яснення щодо особливостей реєстрації податкових накладних та складання податкової звітності, тощо.

4. ДФС запроваджує новий електронний сервіс ДПІ у Галицькому районі м.Львова повідомляє, з 25 серпня 2015 року Державна фіскальна служба України запроваджує у тестовому режимі новий електронний сервіс «Отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб — платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків у електронному вигляді з використанням електронного цифрового підпису». З 1 вересня 2015 року сервіс буде запущено у штатному режимі. Фізична особа — платник податків для отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб — платників податків щодо сум своїх отриманих доходів та утриманих податків матиме можливість сформувати запит в електронному вигляді. Сформований запит підписується електронним цифровим підписом та відправляється на електронну адресу «Єдиного вікна подання електронної звітності ДФС». За результатами обробки запиту на електронну адресу платника надходить відповідь, що містить відомості про суми доходів. Детальніше з інформацією щодо роботи сервісу можна ознайомитися за посиланням http://sfs.gov.ua/fizichnim-osobam/vidomosti-doxid/.

5. З початку року платники Галицького району м. Львова сплатили понад 796 млн. гривень єдиного соціального внеску За січень-серпень 2015 року платники ДПІ у Галицькому районі м.Львова Головного управління ДФС у Львівській області сплатили 796546,4 тис. грн. єдиного соціального внеску. Розрахункові показники перевиконано на 23400,0 тис. грн., або на 103,0%. Нагадуємо, з 27 червня 2015 року набрала чинності Постанова Кабінету Міністрів України від 17 червня 2015 року №413 «Про порядок повідомлення Державній фіскальній службі та її територіальним органам про прийняття працівника на роботу». Установлено, що повідомлення про прийняття працівника на роботу подається власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом (особою) чи фізичною особою до територіальних органів Державної фіскальної служби за місцем обліку їх як платника єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

6. Понад 2,5 млн. грн. податку на нерухомість надійшло до бюджету Галицького району Львова З початку 2015 року платники податків, які перебувають на обліку в ДПІ у Галицькому районі м.Львова Головного управління ДФС у Львівській області, сплатили до бюджету 2521,5 тис. грн. податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Планові показники перевиконано на 734,3 тис. грн., або на 141,1%. Нагадуємо, згідно з підпунктом 266.7.2 пункту 266.7 статті 266 Податкового кодексу України податкове/податкові повідомлення-рішення про сплату суми/сум податку, обчисленого згідно з пп.266.7.1 цього пункту, та відповідні платіжні реквізити, зокрема, органів місцевого самоврядування за місцезнаходженням кожного з об'єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, надсилаються (вручаються) платнику податку — фізичній особі контролюючим органом за місцем його податкової адреси (місцем реєстрації) до 1 липня року, що настає за базовим податковим (звітним) періодом (роком). Платники податку — юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього самого року подають контролюючому органу за місцем реєстрації об’єкта оподаткування декларацію за формою, встановленою, у порядку, передбаченому ст.46 ПКУ, з розбивкою річної суми рівними частками поквартально (пп.266.7.5 п.266.7 ст.266 ПКУ). Базовий податковий (звітний) період дорівнює календарному року. Згідно з пп.266.10.1 п.266.10 цієї статті податкове зобов’язання за звітний рік з податку на нерухоме майно сплачується фізичними особами протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення, юридичними особами — авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що настає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації. Отже, податок на нерухоме майно з об’єктів нежитлової нерухомості сплачується юридичними особами щокварталу протягом 2015 року, а фізичними особами — за 2015 рік у 2016 році.

7. Платники Галицького району Львова сплатили до місцевого бюджету понад 316 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб За січень-серпень 2015 року платники податків, які перебувають на обліку в ДПІ у Галицькому районі м.Львова ГУ ДФС у Львівській області, сплатили до місцевих бюджетів 316378,8 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб, що на 33186,7 тис. грн., або на 111,7% більше, ніж за відповідний період минулого року. Планові показники перевиконано на 36702,8тис. грн., або на 113,1%. У загальній сумі надходжень податків та зборів до місцевого бюджету, що контролюються податковою інспекцією району, частка сплаченого податку на доходи фізичних осіб з початку року склала 104,7%, від загальної суми надходжень Зведеного бюджету — 51%. Нагадуємо, фізичні особи-підприємці, які працюють на загальній системі оподаткування, авансові платежі з податку на доходи фізичних осіб розраховують самостійно. Розмір таких платежів повинен становити не менш як 100 відсотків річної суми податку з оподатковуваного доходу за минулий рік (у співставних умовах). Авансові платежі сплачуються до бюджету по 25 відсотків щокварталу. Порядок оподаткування доходів, отриманих фізичною особою-підприємцем від провадження господарської діяльності, крім осіб, які обрали спрощену систему оподаткування, визначено ст.177 Податкового кодексу України.

8. За вісім місяців 2015 року суб’єкти господарювання ДПІ у Галицькому районі м.Львова сплатили понад 40 млн. грн. військового збору За січень-серпень 2015 року суб’єкти господарювання, які перебувають на обліку в ДПІ у Галицькому районі м.Львова Головного управління ДФС у Львівській області, сплатили 40183,7 тис. грн. військового збору, в тому числі 4535,9 тис. грн. за липень цього року. Планові показники перевиконано на 8958,7 тис. грн., або на 128,7%. Нагадуємо, військовий збір запроваджено з метою допомоги українським військовослужбовцям.

Схожі новини