Передплата 2024 «Добрий господар»

Книгу про війну на Донбасі Сергія Лойка презентують у Києві

  • 02.09.2015, 17:05
  • 1 501

У Києві представлять найочікуванішу книгу війни на Донбасі — "Аеропорт" Сергія Лойко. На зустрічі автор прочитає уривок з роману і відповість на запитання читачів.

Презентація відбудеться у четвер, 3 вересня, в Українському домі. Початок о 18.30, вхід вільний.

Представляємо вашій увазі кілька цікавих фактів про роман Сергія Лойко "Аеропорт", про які, ви, можливо, ще не чули:

Роман "Аеропорт" — не хроніка, а художній вимисел, побудований на реальних фактах. За сюжетом книги разом з кіборгами в Аеропорту перебуває американський фотограф, який з ряду причин переживає цю необов'язкову війну, як особисту драму. Через його очі, немов у калейдоскопі, у перервах між боями, читач бачить всю історію з Майдану до знищення Аеропорту.

Сергій Лойко — єдиний іноземний кореспондент, який був у донецькому аеропорту. Сергій отримав у США низку журналістських нагород за свої матеріали з України.

У рамках написання роману автор записав понад 40 годин інтерв'ю з кіборгами. Багато хто з них стали військовими консультантами роману.

Гурт "Океан Ельзи" дозволили використовувати пісню в їх виконанні до буктрейлеру книги.

Роман "Аеропорт" поставив рекорд попередніх замовлень художньої літератури в Україні: більше тисячі примірників були куплені в одному з інтернет-магазинів, коли книга ще не була у пресі.

Одна з Голлівудських студій веде переговори про екранізацію статей автора, що вийшли в американському виданні Los Angeles Times.

Фотогалерея "кіборгів", яка зробила Сергія відомим в Україні, не була редакційним завданням і вийшла випадково. Автор подарував портрети бійцям, вони продаються на благодійних аукціонах і зібрали сотні тисяч гривень для купівлі обладнання військовим госпіталям.

Джерело: Телеканал новин "24"

Схожі новини