Передплата 2024 «Добра кухня»

Майно "Укрзалізниці" оцінили в 245 мільярдів

  • 02.09.2015, 16:48
  • 1 335

Аудиторська компанія Deloitte оцінила активи підприємств, на базі яких створюється ПАТ "Українська залізниця" в 245,38 млрд грн.

Про це повідомив міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський 2 вересня під час засідання уряду, передає прес-служба відомства.

"Укрзалізниця стала найбільшим за роки незалежності підприємством України, на якому було проведено загальну оцінку вартості майна. До переліку оцінених об'єктів увійшло близько мільйона позицій за виключенням тих, що знаходяться на тимчасово окупованих територіях" - йдеться в повідомленні Мінінфраструктури.

Як зазначається, у 2016 році планується провести дооцінку об'єктів на підконтрольній Україні території сходу країни, та внести їхню вартість до статутного капіталу ПАТ "Українська залізниця".

Оцінку майна, розташованого на непідконтрольних Києву територіях Криму та Донбасу, проведуть після відновлення там української влади.

Статутний капітал майбутнього публічного акціонерного товариства "Українська залізниця", за вирахуванням зобов'язань підприємства, становить 229,8 млрд грн, повідомив Пивоварський.

Наступним кроком стане затвердження Кабміном проекту Статуту ПАТ "Українська залізниця", а також складу Правління, Наглядової ради та ревізійної комісії нового підприємства.

Як зазначається, реєстрація восени публічного акціонерного товариства, 100% акцій якого належатимуть державі, змінить модель керівництва "Укрзалізницею" з одноосібної на колегіальну.

"Створення ПАТ покликане розділити державну та бізнесову функції, які досі поєднувала "Укрзалізниця". Функції державного управління відійдуть до... Нацкомісії з регулювання у сфері транспорту, Агентства залізничного транспорту. "Укрзалізниця" здійснюватиме бізнес-функцію. Такий підхід підвищить ефективність управлінських процесів та приведе їх у відповідність до європейського зразка", - переконують в міністерстві.

Нагадаємо, що раніше міністр інфраструктури Андрій Пивоварський назвав міфами чутки про нібито подальшу приватизацію залізничної галузі.

Схожі новини