Передплата 2024 «Добрий господар»

Інструкторів спецпідрозділу поліції КОРД готуватимуть техаські рейнджери

  • 02.09.2015, 12:09
  • 1 360

Наприкінці вересня в Україну приїдуть десять техаських рейнджерів для тренування навчання 25 співробітників спецпідрозділу МВС «Сокіл», які надалі мають стати спеціальними інструкторами для спецпідрозділу призначення КОРД Національної поліції України.

Як повідомляє прес-служба МВС України, про це домовилися представники групи спеціального призначення Дивізіону Техаських рейнджерів під час зустрічі з міністром внутрішніх справ України Арсеном Аваковим.

«Правоохоронці США відзначили, що всі їхні зусилля, як і зусилля їх численних партнерів спрямовані на максимально ефективне для України використання свого досвіду в реформуванні МВС України. Крім того, представники Дивізіону заявили про намір допомогти майбутньому спецпідрозділу Національної поліції України обладнанням», — повідомив міністр.

Дивізіон Техаських рейнджерів - підрозділ правоохоронних органів з юрисдикцією в штаті Техас. Вони працюють на розкриттям різних злочинів — від убивств до корупції — працюють як детективи, займаються охороною губернатора Техасу, розшукують втікачів.

Як повідомлялося, спецпідрозділ поліції особливого призначення КОРД налічуватиме п’ять тисяч бійців по всій Україні.

У березні 2015 року міністр внутрішніх справ оголосив створення єдиного спеціального підрозділу для оперативного реагування за аналогією до американського спецпідрозділу SWAT — «Корпус оперативно-раптової дії» (КОРД). Як зазначив Варченко, планується, що національна поліція ділитиметься на п’ять напрямків: слідча поліція, патрульна поліція, поліція охорони, спецпідрозділ і поліція спеціального призначення, яка буде на спеціальних об’єктах, наприклад на об’єктах атомної енергетики чи на військових об’єктах.

Схожі новини