Передплата 2024 «Добрий господар»

Поліція у Єревані затримала активістів за спробу нового протесту проти тарифів

  • 02.09.2015, 12:00
  • 872

Поліція затримала п’ятьох учасників руху "Ні грабежу!" у столиці Вірменії, Єревані.

Активісти намагалися організувати новий протест проти підвищення з 1 серпня тарифів на електроенергію на 16 відсотків, повідомляє Радіо Свобода за даними своєї вірменської редакції.

Біля 200 активістів напередодні провели у столичному Парку закоханих мітинг для обговорення своїх целй. Згодом пікетувальники намагалися зробити заяву під резиденцією президента Сержа Саргсяна, але поліцейські перекрили дорогу живою стіною і оточили їх.

У апараті Саргсяна заявили, що голови держави немає у Єревані - він відбув до Степанкерта для урочистостей з нагоди 24-ї річниці проголошення Нагорно-Карабаської республіки, яка не визнана світовою спільнотою.

Протестувальники у Єревані вимагають звільнити затриманих, погрожуючи блокуванням центрального проспекту Баграмяна. Біля сотні активістів намагаються прорвати поліцейський кордон.

"Ми не віримо їх (влади - ред.) словам та продовжимо акцію, доки не досягнемо свої цілей", - цитує Дождь одного з керманичів протесту Вагінака Шушаняна.

У червні у Вірменії пройшли масові акції протесту #ElectricYerevan - громадяни вимагали скасувати підвищення цін на електроенергію. 23 червня поліція затримала 237 демонстрантів, сім з яких були поранені. Після цього вимогою протестувальників стало також покарання винних силовиків. На початку липня правоохоронці розібрали барикади і поновили рух на проспекті маршала Баграмяна у Єревані, де збиралися мітингувальники. 10 липня протести припинилися, проте лідери протесту обіцяли продовжити акцію. Окрім зниження тарифів на електроенергію, пікетувальники згодом почали висувати гасла про боротьбу і відставки діючого уряду. Вимоги демонстрантів у підсумку не були виконані.

Схожі новини