Передплата 2024 «Добрий господар»

Тука: "Тому, хто забере решту комуністичних пам'ятників, навіть "на пляшку" дам"

  • 02.09.2015, 11:43
  • 1 192

На території Луганської області тривають роботи з демонтажу пам`ятників радянської доби: зі 151 знесено вже 109. Але деякі райони та населені пункти не поспішають розлучатись з тоталітарним минулим.

Як повідомляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації, серед лідерів процесу очищення від радянських символів - міста Рубіжне та Сєвєродонецьк, у яких більше немає пам'ятників Леніну, серед районів - Біловодський, Білокуракінський, Кремінський та Сватівський. Водночас пасивно проводяться заходи щодо демонтажу пам'ятників у м.Лисичанську (залишилось 6 з 11), Старобільському (7 з 10), Троїцькому (10 з 12), Марківському (5 з 8) та Міловському (4 з 7) районах.

«Я особисто візьмуся за керівників населених пунктів, які тягнуть із демонтуванням «ідолів» тоталітарного режиму в Україні. На Луганщині немає місця для культу поклоніння забальзамованому мерцю, який будував свою владу на кістках українського народу», - відзначив голова Луганської ВЦА Георгій Тука.

Він додав, що йому остогидли скигління сепаратистів щодо неправомірності демонтування пам'ятників. «У мене є пропозиція до ватажків терористів: якщо вам так дорогі ці символи, то забирайте їх. Присилайте свій транспорт, завантажуйте їх та й моліться на них у себе скільки завгодно. Ми перешкоджати не будемо. Я навіть зі своєї кишені обіцяю дати вантажникам «на пляшку» за їх роботу», - запропонував Тука.

Схожі новини