Передплата 2024 ВЗ

Ціни на нафту продовжуть падати

  • 02.09.2015, 09:07
  • 833

Вартість нафти знижується в середу на даних статистики з Китаю та США.

Вартість жовтневих ф'ючерсів на північноморську суміш Brent знижувалася на 1,22% - до 48,59 долара за барель, а на легку нафту марки WTI - на 2,38%, досягаючи значення 44,03 долара за барель, передає Еспресо.TV.

Раніше в ході торгів вівторка ціни на обидві марки нафти падали більш ніж на 8%.

Державне статистичне бюро Китаю у вівторок опублікувало PMI в промисловості країни за серпень. Офіційне значення індексу в звітному місяці знизилося до 49,7 пункту, збігшись з прогнозом аналітиків і досягнувши мінімуму з серпня 2012 року. У липні цей індекс склав 50 пунктів. Значення вище 50 пунктів говорить про зростання ділової активності, нижче - про її спад.

"Китай був проблемою протягом останніх декількох місяців для багатьох фінансових менеджерів там на ринку", - заявив виданню The Wall Street Journal директор керованих ф'ючерсів брокерської iiTrader Олівер Слоуп (Oliver Sloup).

Додатковий тиск на вартість "чорного золота" надає статистика зі США. За даними американського Інституту управління поставками (Institute for Supply Management, ISM), індекс ділової активності в промисловому секторі економіки країни (ISM Manufacturing) у серпні опустився до 51,1% з липневих 52,7%. Дані виявилися гіршими за прогнози аналітиків, що чекали зниження індикатора до 52,6%. Показник вище позначки 50% говорить про зростання ділової активності у виробничому секторі, нижче - про її спад.

Трейдери також очікують публікації в середу щотижневих даних по запасах нафти в США.

Схожі новини