Передплата 2024 «Добра кухня»

Аваков назвав партії, які організували кривавий мітинг біля Ради

  • 01.09.2015, 18:25
  • 1 069

Вчорашній мітинг біля Верховної Ради, що переріс у зіткнення з військовослужбовцями та міліціонерами, які охороняли вхід у будівлю, організували політичні партії "Свобода", "Укроп", "Радикальна партія", а також інші організації.

Про це в ході зустрічі президента Петра Порошенка з силовиками повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, передає прес-служба глави держави.

"Мітинг, який призвів до трагедії, був організований політичними партіями: "Свобода", "Укроп", "Радикальна партія України", іншими організаціями та встановлені кримінальні правопорушення за участю колишніх народних депутатів України", - сказав Аваков.

За словами Міністра внутрішніх справ вони найближчим часом будуть викликані на допит для з’ясування міри їх участі.

Було акцентовано увагу на тому, що особливо цинічними та брутальними були дії тих, хто перешкоджав каретам швидкої допомоги вивозити поранених бійців та перекривав дороги, піддаючи життя правоохоронців ризику. Президент наголосив на необхідності притягнення цих злочинців до відповідальності за усією суворістю закону.

Глава держави повідомив про своє рішення нагородити державними нагородами бійців НГУ, МВС, СБУ, ДСОУ та наголосив, що "захист законності і порядку є не менш важлива справа, ніж захищати країну на сході від російської агресії".

Схожі новини