Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Яресько: "Підвищення соцвиплат для українців узгодили з МВФ"

  • 01.09.2015, 11:33
  • 1 450

Міністр фінансів Наталія Яреськозаявила, що анонсоване урядом підвищення соціальних стандартів узгодили із Міжнародним валютним фондом.

Про повідомляє "ВВС-Україна".

За її словами, це не вплине на реалізацію чотирирічної програми фінансування. Н.Яресько висловила переконання, що необхідні на підвищення виплат 10 мільярдів гривень можна залучити за рахунок "консервативної фіскальної політики уряду" і досягнення домовленості про реструктуризацію зовнішнього боргу з кредиторами.

Середнє підвищення соцвиплат становитиме 13%, - повідомив міністр соціальної політики Павло Розенко. Загалом, за словами міністра, підвищення прожиткового мінімуму призведе до зростання близько 80 видів соціальних виплат, компенсацій, стипендій.

П.Розенко підкреслив, що підвищення соцвиплат жодним чином не пов'язано із виборами, а уряд лише виконує власну обіцянку переглянути соцстандарти, щойно з'явиться така можливість.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк повідомив, що уряд вніс на розгляд парламенту закон, який передбачає збільшення соціальних стандартів для майже 12 мільйонів українців. Мінімальна заробітна плата від 1 вересня становитиме 1378 гривень, пенсія - 1074 грн, прожитковий мінімум - 1330 грн.

Схожі новини