Передплата 2024 «Добра кухня»

Фоменко розказав, як на збірній позначиться трансфер Ярмоленка

  • 31.08.2015, 21:06
  • 1 272

Перехід форварда "Динамо" Андрія Ярмоленка в один з європейських топ-клубів буде тільки плюсом для збірної України.

Про це сказав в понеділок в Конче-Заспі на традиційній прес-конференції головний тренер національної команди Михайло Фоменко.

"Якщо футболіст переходить в хорошу європейську команду, то його рівень підвищуватиметься. Це стосується і ситуації з Ярмоленком. Знаючи Андрія, упевнений, що він прагнутиме рости. Тому, якщо він піде в топ-клуб, це буде плюс для збірної", - сказав Фоменко.

Він також звернув увагу на те, що один з суперників нашої команди збірна Білорусі з приходом нового тренера Олександра Хацкевича поміняла принципи побудови гри.

"У збірної Білорусі помінялися принципи побудови гри. У команді з'явилося шість-сім нових футболістів, але решта всіх виконавців - ті ж, що виступали під керівництвом попереднього наставника. Природно, ми все це враховуємо, і виходячи з цього будуватимемо свою підготовку до матчу", - зазначив наставник збірної України.

Фоменко признався, що для нього не був одкровенням той факт, що в нашій відбірковій групі настільки упевнено лідеруватиме збірна Словаччини.

"Для мене це одкровенням не стало. Якщо ви пам'ятаєте, я перед початком відбіркового циклу говорив, що Словаччина - непроста команда. У тому числі - з підбору футболістів: багато хто з них представляє провідні європейські клуби. І до цього ми готувалися до цієї команди найсерйознішим чином. Словаки ж і в першому матчі з нами, і у відбірковому циклі в цілому втілили в життя ті перспективи, які у них є. Кожна зустріч для них, як остання. Так і треба грати з будь-яким суперником", - підкреслив головний тренер збірної України.

Нагадаємо, що відбірковий матч Євро-2016 Україна - Білорусь відбудеться у Львові 5 вересня, а гра Словаччина — Україна пройде в місті Жиліна 8 вересня.

Положення команд в групі З після 6-ти турів: Словаччина - 18 очок, Іспанія - 15, Україна - 12, Білорусь - 4, Македонія - 3, Люксембург - 1.

Схожі новини