Передплата 2024 «Добра кухня»

«Посіпаки» стали в Україні найкасовішим мультфільмом за всю історію

  • 31.08.2015, 13:49
  • 1 335

Мультфільм «Посіпаки», створений компанією Universal-Illumination Entertainment, зібрав у прокаті більше $1 млрд, пише Variety.

«Посіпаки» також стали найкасовішим анімаційним фільмом за всю історію в 11 країнах - Угорщині, Індонезії, Латвії, Литві, Філіппінах, Росії, Словаччини, Таїланді, ОАЕ, В'єтнамі та в Україні, де він зібрав $1,4 млн. Він же став найкасовішим фільмом виробництва кінокомпанії Universal за весь час у Франції, Німеччині, Угорщині, Латвії, Литві, Росії та Словаччині.

«Посіпаки» стали третім у списку найкасовіших мультфільмів в історії - після робіт «Холодне серце» (2013 рік) та «Історія іграшок: Велика втеча» (2010 рік). У списку всіх фільмів-«мільярдерів» (незалежно від жанру) «Посіпаки» - на 23-й позиції.

Для Universal це третій великий касовий успіх за рік після «Форсажу 7» ($1,512 млрд) і «Світу юрського періоду» ($1,628 млрд).

«Посіпаки» - спін-офф популярної франшизи «Бридкий я», який розповідає про пригоди крихітних жовтошкірих поплічників головного героя. Дія мультфільму розгортається у 1968 році, до знайомства міньйонів з Грю, і будується на бажанні героїв знайти собі нового злого господаря.

Схожі новини