Передплата 2024 «Добре здоров’я»

УКРОП: "Президент проштовхує "конституцію Путіна"

  • 31.08.2015, 12:25
  • 976

"Українське об'єднання патріотів – УКРОП" закликає народних депутатів не підтримувати змін до Основного Закону та приєднатися до громадських акцій протесту проти узурпації влади Президентом.

"Дії Президента Порошенка, спрямовані на волюнтаристське "проштовхування" поправок до Конституції, справляють враження здачі національних інтересів ворогам України в обмін на зростання його особистої влади. Ми сподіваємось, що Петро Порошенко добровільно відмовиться від цих узурпаторських планів, тому що у випадку їхнього успішного втілення владу в Україні візьме Володимир Путін", — йдеться в заяві партії, яку зачитав під час мітингу "Зміна Конституції — право народу" під Верховною Радою член політради УКРОПу, голова Київської міської організації партії Дмитро Сіманський.

В заяві підкреслено, що УКРОП є прихильником ідеї децентралізації "як засобу боротьби з корупцією та стимулу економічного розвитку", але виступає проти спроб президента встановити контроль над місцевим самоврядуванням.

"Ми вимагаємо, щоб поправки до Конституції, котрі стосуються децентралізації, були приведені у відповідність до висновків та рекомендацій Венеціанської комісії. Права префектів мають бути суттєво обмежені, їх призначення має відбуватись з урахуванням думки місцевих громад. І найголовніше — Президент не може мати права розпускати обрані громадянами місцеві ради за власною примхою", — наголошують в УКРОПі.

"Українське об'єднання патріотів" наполягає, що поправки до Конституції за сценарієм Кремля відкривають шлях до "повзучої федералізації" та амністії злочинців і терористів. "Надання особливого статусу окупованим територіям Донецької та Луганської областей створить смертельно небезпечний для цілісності країни прецедент, коли виключних повноважень будуть вимагати в інших регіонах — насамперед в тих, де завдяки змові "вати" з владою готується реванш проросійської опозиції — "Опозиційного блоку"", — сказано в заяві УКРОПу.

У рамках процесу мирного врегулювання конфлікту на Донбасі статус тимчасово окупованих територій може регулюватись окремим законом, але не Конституцією, наголосили в УКРОПі.

Під стінами Верховної Ради триває акція "Українського об'єднання патріотів — УКРОП" проти змін до Основного Закону.

Схожі новини