Передплата 2024 ВЗ

СБУ викрила конвертцентр, який відмивав гроші для терористів "ЛНР"

  • 31.08.2015, 11:31
  • 687

Співробітники Служби безпеки України спільно з військовою прокуратурою та Державною фіскальною службою припинили у Харкові діяльність конвертаційного центру, через який відмивалися кошти терористичної організації "ЛНР".

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Зловмисники обслуговували майже 60 фіктивних підприємств, підконтрольних терористам. Кошти переводилися у готівку та кур’єрами доставлялися на тимчасово окуповані бойовиками території", - йдеться у повідомленні.

фото:sbu.gov.ua
фото:sbu.gov.ua

Конвертцент також "надавав послуги" підприємствам реального сектора економіки для ухилення від сплати податків до державного бюджету. За попередніми оцінками, щомісячний обіг коштів конвертаційного центра становив понад 100 мільйонів гривень.

Співробітники СБУ під час спецоперації затримали організаторку конвертцентру, яка є переселенкою з тимчасово підконтрольних терористам територій. Правоохоронці також затримали трьох кур’єрів, один з яких - міліціонер.

Під час обшуків співробітники спецслужби вилучили печатки і документацію підконтрольних бойовикам фіктивних фірм та понад 2 мільйони гривень.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 258-3 Кримінального кодексу України.

Тривають оперативно-слідчі дії для встановлення та притягнення до відповідальності всіх причетних до організації та функціонування конвертаційного центру осіб.

Схожі новини