Передплата 2024 ВЗ

Гройсман: "У змінах до Конституції немає жодного "особливого статусу" для Донбасу"

  • 31.08.2015, 08:26
  • 653

У змінах до Конституції, які в понеділок Верховна Рада має розглянути у першому читанні, немає жодних положень про "особливий статус" Донбасу, тож усі спекуляції навколо цього питання підіграють ворогам країни.

Таке переконання в неділю в ефірі телеканалу Інтер висловив Голова Верховної Ради Володимир Гройсман.

"Немає особливого статусу в Конституції України, і у змінах до Конституції - тим більше", - заявив голова парламенту.

При цьому він зауважив, що після відходу агресора та бойовиків з території Донбасу Україна отримає зруйновані території, де мають бути застосовані певні особливості місцевого самоврядування, які дозволять відбудовувати Донбас та застосовувати економічні механізми для такого відновлення.

"Тому в змінах до Конституції записано - в перехідних положеннях, оскільки вони носять тимчасовий характер, - що особливості здійснення місцевого самоврядування в окремих районах - не в Донецькій області, не в Луганській області, а в окремих районах цих областей, - визначені законом. Крапка. Покажіть мені, де тут є особливий статус. Особливий статус - це Автономна Республіка Крим. Ось це особливий статус. Ніякого відношення особливості місцевого самоврядування до особливого статусу не мають", - зауважив Гройсман.

Він висловив нерозуміння позиції певних демократичних сил, які виступають проти конституційної реформи та підіграють, таким чином, ворогу.

"Я не розумію, чому певні, в тому числі - демократичні сили, починають "збивати" цю Конституцію, кому вони щось хочуть довести? Є спекуляції, з одного боку, в середині країни, з іншого боку є нав'язування з боку Російської Федерації певних речей, які теж направлені на те, щоб це голосування не відбулося. Тут ми маємо проявити позицію справжніх патріотів, для того, щоб йти далі та реформувати країну", - підкреслив Гройсман.

"Позиція нашого ворога зараз полягає в тому, щоб знайти будь-які причини, підсадити їх, як вірус, до нашого патріотизму, і таким чином намагатися нашими ж руками знищити нашу перспективу сучасних європейських змін і реформ", - додав Голова Верховної Ради.

Схожі новини