Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Євросоюз може зібрати екстрену зустріч з проблем мігрантів

  • 30.08.2015, 20:35
  • 799

Міністри внутрішніх справ Німеччини, Франції і Великої Британії виступили із спільним закликом про скликання позачергової зустрічі в рамках Євросоюзу, присвяченої проблемі біженців.

Заяву Томаса де Мезьєра, Бернара Казнєва і Терези Мей має в розпорядженні Укрінформ.

«Ситуація, що склалася, вимагає від нас негайних дій і солідарності у рамках Європи», - говориться в заяві, озвученій де Мезьєром.

Глави МВС трьох країн єдині в думці, що не «можна більше гаяти часу» і звертаються до головуючого нині в ЄС Люксембургу скликати зустріч міністрів внутрішніх справ і юстиції впродовж найближчих 2 тижнів, не чекаючи запланованої на жовтень «у зв'язку з ситуацією», що різко загострилася. У завдання зустрічі входить підготовка конкретних рекомендацій для саміту ЄС, який має відбутися 8 жовтня.

Серед іншого, йдеться про визначення «країн безпечного походження». Ця проблема виникла, в основному, через величезне число біженців із Західних Балкан, в державах яких, за переконанням країн Західної Європи, немає безпосередньої загрози для життя, а люди тікають в основному через економічні проблеми. У Німеччині ті, хто просить про притулок із Західних Балкан, становлять близько 40% усіх біженців.

Схожі новини