Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Російський сенатор дорікнув Кобзону за "неконструктив" по США

  • 30.08.2015, 18:05
  • 950

Пропозиція депутата Держдуми і народного артиста СРСР Йосипа Кобзона про припинення дипломатичних відносин з США неконструктивна, але відображає напруженість відносин між Москвою і Вашингтоном.

Про це розповів заступник голови комітету Ради Федерації Росії з конституційного законодавства і держбудівництва Костянтин Добринін, пише newsru.com.

"Пропозиція депутата Кобзона про припинення дипломатичних відносин з США неконструктивна, але з'ясовна..., розуміючи його особисте ставлення до США", - сказав Добринін, додавши, що "протиріччя між глобальними державами не повинні призводити до заяв, які лише посилюють протиріччя".

Слова співака, додав він, відображають "той факт, що сьогодні відносини між Росією і провідними державами Заходу, передусім - США, занадто серйозно напружені, причому не лише і не стільки політично, скільки психологічно".

Захист національних інтересів, продовжив Добринін, "не може означати розрив дипломатичних відносин і відновлення "залізної завіси".

Нагадаємо, напередодні Кобзон, який став персоною нон грата в Україні за підтримку терористичних угрупувань, вимагав припинити дипломатичні відносини Росії з США в якості відповіді на видачу голові Ради Федерації Валентині Матвієнко обмеженої візи.

"Вони (США - ред.) не пустили Матвієнко. Мало того, що вона голова Ради Федерації, вона ще й жінка. Застосували якісь безглузді санкції. Я б припинив усі дипломатичні відносини (з США), щоб американці замислилися, що з нами не можна так чинити, не можна жартувати з Росією. Є народ Росії, вільний, який любить свою країну. З нами жартувати я б не рекомендував нікому", - сказав Кобзон.

Цю заяву депутат Держдуми, який знаходиться у списку санкцій Євросоюзу, зробив на тлі отримання дозволу на поїздку в Німеччину для проходження курсу лікування від раку. Співак, якому заборонений в'їзд до більшості західних країн через його позиції щодо України, їде на лікування в ЄС завдяки втручанню президента РФ Путіна. Сім років тому лікарі діагностували у Кобзона рак передміхурової залози.

Схожі новини