Передплата 2024 «Добрий господар»

Штаб: "У зоні АТО - найменша кількість обстрілів з квітня"

  • 30.08.2015, 17:03
  • 423

Протягом доби, що минула, на сході України зафіксовано найнижчу кількість обстрілів українських позицій з 19 квітня.

Про це заявив на брифінгу 30 серпня речник АП з питань АТО Андрій Лисенко.

"Противник жодного разу не застосував важкого озброєння, що підлягає відведенню від лінії зіткнення. Вперше за багато місяців жодного обстрілу не було у н.п. Піски", - зазначив він.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, одного поранено біля м. Щастя.

На луганському напрямку відбулося три ворожих збройні провокації в темну пору доби.

"Під Щастям бойовики відкрили вогонь по позиціях сил АТО зі стрілецької зброї. Біля Трьохізбенки ворог застосував гранатомет, ведучи вогонь з протилежного берега Сіверського Донця. Найбільш неспокійно було сусіднього с. Кримське, де ворог провів півгодинний мінометний обстріл", - повідомив Лисенко.

На Донецькому напрямку в районі Світлодарської дуги противник тричі відкривав вогонь по українських передових позицій біля сел. Луганське.

"Бойовики, що висунулися з району Вуглегірська, застосували стрілецьку зброю і гранатомети. Поблизу Горлівки вчора противник один раз порушив режим тиші, обстрілював українські позиції у н.п. Ленінське під Дзержинськом. Бойовики відкрили вогонь з зенітної установки ЗУ-23-2, розмістивши її у житлових кварталах Микитівського району Горлівки", - зазначив речник АП.

На ділянці фронту від Горлівки до Ясинуватої було тихо.

Поблизу Донецького аеропорту велися бойові дії низької інтенсивності. в темну пору доби бойовики до 10 разів відкривали вогонь по українських передових позиціях з гранатометів.

Основними двома точкам протистояння вчора була лінія зіткнення між Спартаком і Авдіївкою, а також околиці н.п. Опитне. Також дві ворожі провокації відбулося у Мар’їнці.

У Красногорівці та на південь від Донецька бойові дії вчора не велися.

Джерело: Українська правда

Схожі новини