Передплата 2024 «Добрий господар»

Іспанія надала пальне російській субмарині, що прямує з Атлантики до Криму

  • 30.08.2015, 09:58
  • 884

У Великій Британії назвали поведінку іспанського уряду "провокативною" після дозволу російській субмарині, що прямувала до Криму, дозаправитись пальним у порту Сеута на африканському боці Гібралтарської протоки.

Як передає The Independent, європейські експерти з безпеки назвали дозаправку російської субмарини в порту Сеута "ще одним прикладом відсутності в Європі рішучості протистояти російській агресії в Україні".

В органах безпеки Великобританії вважають, що підводний човен "Новоросійськ", який пройшов через Ла-Манш на минулому тижні, прямує до анексованого Криму.

"18 місяців країни НАТО протистоять Росії через її агресію в Україні та анексію Криму. Але раптом один з членів альянсу пропускає передову російську субмарину в Чорне море, де вона буде проводити розвідувальні операції проти підводних човнів НАТО", - цитує експерта з безпеки Українська правда.

Порт Сеута - напіванклав Іспанії на середземноморському узбережжі Марокко, розташований просто навпроти британської військово-морської бази Гібралтар.

Схожі новини