Передплата 2024 «Добрий господар»

Діаспора у США готує масовий мітинг з вимогою звільнити Сенцова та інших

  • 29.08.2015, 16:46
  • 751

Українська громада у Чикаго готує масовий мітинг з вимогою звільнення українських політв’язнів — Олега Сенцова, Олександра Кольченка та інших.

Акція протесту запланована на неділю, 30 серпня. Про це VIDIAповідомили у прес-службі Українського конгресового комітету Америки.

«Від імені українсько-американського співтовариства і всіх волелюбних людей Український конгресовий комітет Америки штату Іллінойс рішуче засуджує винесення відомому українському режисеру Олегу Сенцову і активісту Олександру Кольченку у Росії судового вироку, що ґрунтується на сфабрикованих звинуваченнях та доказах», — йдеться у заяві УККА.

Автори документу, окрім іншого, наголошують на тому, що неправомірний вирок українським активістам засудив Державний департамент США. І своєю акцією представники діаспори у США хочуть закликати американський уряд домагатися звільнення українських політв’язнів.

Акція протесту розпочнеться о першій дня 30 серпня біля Церкви Св. Миколая УГКЦ у Чикаго.

Як відомо, 25 серпня суд Ростова виніс вирок у справі кримчан Олега Сенцова та Олександра Кольченка. Кінорежисера Сенцова засуджено у сукупності до 20 років позбавлення волі, а Кольченка до 10 років суворого режиму.

Схожі новини