Передплата 2024 «Добрий господар»

СБУ викрила посадовців, що завдали державі 3,5 млн грн збитків

  • 29.08.2015, 13:01
  • 620

Двом керівникам державного енергетичного підприємства вже оголошено про підозру у вчиненні низки кримінальних правопорушень.

Співробітники Служби безпеки України спільно з міліцією та прокуратурою викрили схему розкрадання державних коштів керівництвом однієї з харківських енергетичних компаній. Про це повідомили в прес-центрі СБУ.

Згідно з повідомленням, посадовці держпідприємства понад два роки розкрадали кошти під час проведення тендерних процедур на здійснення будівельно-монтажних робіт та закупівлі обладнання для потреб компанії. Зловмисники штучно формували умови конкурсів для забезпечення перемоги в них контрольованих ними бізнес-структур, пропозиції яких були суттєво вищими за середньоринкові. За попередніми підрахунками, керівники енергокомпанії завдали збитків державі у розмірі 3,5 мільйона гривень.

Читайте також: Посадовців залізничного підприємства викрили на розкраданні 20 млн грн

Відкрито кримінальне провадження за ст. 191 та ст. 367 Кримінального кодексу України. Двом керівникам державного енергетичного підприємства вже оголошено про підозру у вчиненні низки кримінальних правопорушень.

Тривають оперативно-слідчі дії з встановлення та притягнення до відповідальності всіх осіб причетних до розкрадання коштів держпідприємства.

Нагадаємо, директору Миколаївського аеропорту оголосили про підозру через розкрадання коштів.

Крім того, міліція відкрила справу про розкрадання 3 млрд грн у Київпастрансі.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини