Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Кількість мігрантів до Німеччини зросла вчетверо, з Балкан – в 7 разів

  • 29.08.2015, 14:56
  • 1 090

Кількість прибуваючих в Німеччину мігрантів збільшилася за рік у чотири рази.

Про це в ефірі Euronews розповів міністр внутрішніх справ Німеччини Томас де Мезьєр.

"43% зареєстрованих у нас прохачів притулку прибутку в цьому році. Це велика проблема навіть для такої добре організованої та багатої країни, як Німеччина. Потрібно вживати заходів як на національному рівні, так і на рівні ЄС",- заявив він.

За словами міністра, лише у липні до Німеччини приїхали 83 тисячі біженців, за весь серпень число повинне скласти між 90 і 100 тисяч. "Тільки за минулий тиждень прибутку 25 тисяч осіб. Це дуже багато",- резюмує де Мейзер.

При цьому міграція по південному шляху — з Лівії через Середземне море в Італію — зросла на 5-10%. При цьому потік мігрантів через Балкани збільшився більш ніж у сім разів.

Значна частина цих біженців — громадяни Косово та Албанії. "Якщо країна має статус кандидата в члени ЄС і партнера НАТО, якщо там діють демократичні правила, у її громадян немає підстав для пошуку притулку в ЄС. Це не прийнятно і ганебно для Європи",- вважає міністр.

Ще одна проблема — надати людям гідне житло і переселити їх з тимчасових таборів до настання холодів, підкреслив де Мезьєр. На його думку, німці згодні приймати тих, хто дійсно потребує допомоги, іншим же доведеться бути готовими покинути країну.

Нагадаємо, приплив біженців змушують Німеччину вимагати від інших країн ЄС рівномірного розселення мігрантів.

Схожі новини