Передплата 2024 ВЗ

В США обіцяють вжити заходів для "стримування" РФ та Путіна

  • 29.08.2015, 12:27
  • 698

Міністр оборони США Ештон Картер пообіцяв вжити заходів щодо "стримування" Росії та її президента Володимира Путіна, який, з його точки зору, "веде Росію в неправильному напрямку" і становить загрозу, порівнянну з тією, яка виходить від "Ісламської держави".

Виступаючи на базі морської піхоти Кемп-Пендлтон у Каліфорнії, Картер назвав дві найбільші загрози безпеці США. За словами глави Пентагону, ними є більш агресивна розстановка російських сил і засобів забезпечення безпеки і поява "Ісламської держави".

Однак міністр оборони не запропонував жодних конкретних планів щодо протидії їм.

При цьому Картер назвав "сумним" розвиток подій в Росії, але зазначив, що адміністрація США повинна реагувати на дії російського уряду при Путіні, які, на його думку, "ведуть Росію в неправильному напрямку для його власного народу".

"Судячи з усього, це саме той напрямок, у якому він хоче їх вести — до чергової конфронтації. Нам просто доведеться стримати це. Як в інтересах нашої власної безпеки, так і тому, що у нас є важливі союзники і друзі в цьому регіоні світу, і у нас є важливі договірні зобов’язання по лінії НАТО", - заявив міністр.

Як відомо, на авіабазу Шпангдалем у Німеччині прибули 4 винищувачі F-22 Raptor, один стратегічний військово-транспортний літак С-17 Globemaster III і близько 60 військовослужбовців - щоб взяти участь у військових навчаннях НАТО, які пройдуть в середині вересня.

Раніше США повідомили, що незабаром розмістять в Європі винищувачі F-22 в якості більш широкої підтримки східноєвропейських членів НАТО, які стурбовані військовою агресією Росії в Україні.

Джерело: Голос Америки

Схожі новини