Передплата 2024 «Добра кухня»

У Кіровограді обирали нове ім'я для міста

  • 29.08.2015, 10:25
  • 1 169

У Кіровограді відбулися громадські слухання на тему «Нове ім'я столиці степового краю». Серед варіантів майбутньої назви для міста перемогли Єлисаветград, Інгульськ та Кропивницький.

Про це повідомляє прес-служба Кіровоградської міської ради.

«27 серпня у приміщенні Кіровоградської міської ради відбулися громадські слухання "Нове ім'я столиці степового краю" з питання перейменування міста Кіровограда згідно з вимогами Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки"», - йдеться у повідомленні.

Головною метою слухань було визначення переліку варіантів назви міста, який депутати міської ради зможуть включити до опитувального листка (бюлетеня) під час проведення громадського опитування. Звучали пропозиції перейменувати Кіровоград в Єлисаветград, Інгульськ, Златопіль, Кропивницький, Благомир, Козацький, Ексампей, Новокозачин. Найбільшу підтримку отримали назви Єлисаветград, Інгульськ та Кропивницький.

Нагадаємо, що за Російської імперії Кіровоград називався Єлисаветградом, у радянські часи - Зінов'євськом, а в 1939 р. отримав сучасну назву на честь члена Політбюро ЦК ВКП(б) Кірова. З початку 1990-х років не вщухають дискусії щодо його перейменування.

Схожі новини