Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Байден привітав Порошенка, засудив бойовиків і підтримав децентралізацію України

  • 29.08.2015, 09:42
  • 689

Віце-президент США Джозеф Байден і Президент України Петро Порошенко обговорили в телефонній розмові ситуацію на Донбасі, хід політичних і економічних реформ в Україні, а також виконання Мінських угод.

Про це повідомляє прес-служба Білого дому.

Байден привітав Порошенка з досягненням угоди з кредиторами України щодо реструктуризації боргу та порадів новині про рішення прореформаторських політичних сил висунути спільних кандидатів на місцевих виборах.

Віце-президент також підкреслив, що США активно підтримують конституційні поправки, запропоновані Порошенком і Конституційною комісією, які дозволять серйозно децентралізувати владу, як того вимагають Мінські угоди, зберігши при цьому унітарний устрій держави.

Співрозмовники обговорили ситуацію на Донбасі й засудили ескалацію насильства з боку російсько-сепаратистських сил і напади на спостерігачів ОБСЄ.

"Віце-президент піддав різкій критиці лідерів сепаратистів, які заявили про намір захопити ще більше території і провести місцеві вибори поза законами України, що прямо суперечить Мінським угодам, досягнутим у вересні 2014-го і лютому 2015 року", - йдеться в повідомленні.

Схожі новини