Передплата 2024 «Добрий господар»

Розпочав роботу офіційний сайт з петиціями до Президента

  • 29.08.2015, 08:25
  • 1 060

Президент України Петро Порошенко підписав Указ, яким затвердив порядок розгляду електронних петицій, адресованих Президентові України та дав старт роботі відповідного сайту.

Про це повідомляє прес-служба глави Української держави.

В Указі, зокрема, зазначено, що відповідно до Закону "Про звернення громадян" на розгляд Глави держави подаватиметься електронна петиція, на підтримку якої зібрано не менш як 25 тисяч підписів громадян протягом не більше трьох місяців з дня її оприлюднення.

Розгляд громадського звернення здійснюватиметься невідкладно, але не пізніше десяти робочих днів з дня оприлюднення інформації про початок її розгляду. Забезпечення їх розгляду покладається на Адміністрацію Президента України.

Для розгляду петиції створюватиметься робоча група для опрацювання порушених у зверненні питань із залученням до складу такої групи представників заінтересованих органів, а за потреби - представників інститутів громадянського суспільства, експертів, фахівців, консультативних, дорадчих та інших допоміжних органів і служб, зазначається у документі. У випадку, коли порушені в петиції питання стосуються не лише повноважень Президента України, а належать до повноважень також інших органів, до роботи залучатимуться відповідні органи.

Формування пропозицій щодо підтримки чи непідтримки звернення, проекту відповіді Президента здійснюватиметься протягом семи робочих днів з дня оприлюднення інформації про початок розгляду електронної петиції. Після чого вони подаються на розгляд Президентові України.

Публічне оголошення про підтримку або непідтримку Главою держави електронної петиції, розміщуватиметься на веб-сайті Офіційного інтернет-представництва Президента України, а його відповідь - у спеціальному розділі з питань електронних петицій зазначеного сайту.

У разі визнання за доцільне реалізовувати викладені в електронній петиції пропозиції шляхом видання акта Президента України або внесення на розгляд Верховної Ради України відповідного законопроекту Адміністрація Президента України вживає в установленому порядку заходів щодо підготовки таких проектів актів.

"Запровадження петицій - це реальний механізм прямого звернення громадськості до Президента. Це ініціатива Петра Порошенка, яка спочатку реалізувалася в ухваленні Закону «Про внесення змін до Закону України «Про звернення громадян» щодо електронного звернення та електронної петиції», який Глава держави підписав місяць тому, а тепер трансформувалася в його Указі", - зазначив заступник глави АП Дмитро Шимків, коментуючи підписання документу.

Сайт електронних петицій на адресу Президента України працює за посиланням.

Схожі новини