Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Тука і Жебрівський скоротили кількість рад, де неможливо провести місцеві вибори

  • 28.08.2015, 17:46
  • 819

Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука і голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський відправили в Центральну виборчу комісію уточнений список місцевих рад, в яких пропонують не проводити 25 жовтня вибори з міркувань безпеки, скоротивши їх кількість з 174 до 132.

Про це повідомив заступник голови ЦВК Андрій Магера.

"Увечері 26 числа Тука і Жебрівський прислали уточнений перелік. Від попередніх вони відрізняються в частині зменшення переліку рад, що знаходяться не на окупуваних територіях, де адміністрації вважають неможливим проведення виборів з міркувань безпеки", - сказав він.

За його словами, голови військово-цивільних адміністрацій відправили в ЦВК по два переліка населених пунктів, де пропонують не проводити вибори: у першому позначені місцеві ради, розташовані на окупованій території областей, у другому - ті, в яких, на їхню думку, вибори проводити небезпечно.

В уточненому поданні Туки мова йде про 33, а не про 47 місцеві ради (як було в першому варіанті), розташованих на підконтрольній владі території Луганської області, у поданні Жебрівського - про 132, а не 174 радах в Донецькій області.

Про те, які населені пункти були вилучені зі списку рекомендованих, Магера не уточнив.

У попередньому поданні Туки пропонувалося не проводити місцеві вибори в 46 населених пунктах в прифронтових Станично-Луганському, Попаснянському та Новоайдарському районах: у відповідні 3 районних ради, 8 міських рад (у Попасній, Гірському, Золотому, Лисичанську, Новодружеську, Привіллі, Рубіжному і в Щасті), а також у 12 селищних і 26 сільських радах.

Жебрівський в першому поданні пропонував визначити як небезпечне проведення виборів в 127 рад в окремих населених пунктах 7 районів області: в Артемівському, Костянтинівському, Ясинуватському, Мар'їнському, Волноваському, Володарському і Першотравневому.

На окупованих територіях Донбасу, згідно з наданим головами обласних військово-цивільних адміністрацій переліком, вибори не пройдуть у більш ніж в 250 радах.

Магера також повідомив, що рішення комісії (яке має бути передане в Раду) попередньо заплановано винести у п'ятницю, або до початку робочого тижня 31 серпня.

Виборча кампанія чергових місцевих виборів стартує 5 вересня.

Верховна Рада своєю постановою про призначення в Україні чергових місцевих виборів на 25 жовтня визначила, що вибори не відбудуться у включеному Росією Криму та на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, а в разі неможливості їх організації на окремих територіях, підконтрольних владі, ЦВК (з урахуванням пропозицій відповідних військово-цивільних адміністрацій) приймає рішення про неможливість проведення виборів, що має ще бути остаточно затверджено самим парламентом.

Джерело: "Українські новини"

Схожі новини