Передплата 2024 «Добрий господар»

В Україні 30 шкіл перейшли на планшети замість книжок

  • 28.08.2015, 20:35
  • 1 241

Великі ранці школярам скоро стануть непотрібні.

Адже, замість важких книжок, можна буде носити лише один планшет з електронними аналогами підручників. Таку програму вже пропонує Міносвіти.

Міністерство освіти спільно з приватними компаніями впроваджує систему електронних книжок. Щоправда, навряд чи вона стане доступною всім школярам.

Олександрі 6 років. У вівторок вона піде у перший клас. Але почала збирати рюкзак вже сьогодні. Підручники Саша отримає вже у школі. Але Міносвіти пропонує альтернативу — завантажити їхні електронні версії на планшет.

Однак, все це не безкоштовно. Один підручник коштуватиме 25 гривень. Окрім електронних книжок на планшети можна завантажити програми, за якими діти будуть вивчати правопис і арифметику.

Нині в Україні лише 30 шкіл перейшли на електронне навчання. Приватна школа закупила планшети на всі класи. Вчителі також освоюють новий метод. Коли програма запрацює у всіх школах — Міністерство прогнозувати не береться. Тим часом в інтернеті вже пропонують завантажувати електронні книжки для учнів. Безкоштовно.

Джерело: Телеканал новин "24"

Схожі новини