Передплата 2024 «Добрий господар»

Bloomberg:" Російський рубль обвалиться до 80 за долар"

  • 28.08.2015, 20:56
  • 1 376

На думку фахівців, російська влада прибереже резерви, дозволивши рублю опуститися до зазначеного рівня та пристосуватися до низьких цін на нафту.

За середніми оцінками 26 аналітиків, через стрімке падіння цін на нафту центральний банк РФ не втримуватиме рубль, і вартість російської валюти знизиться до 80 за 1$. Про це пише американське економічне видання Bloomberg.

Як повідомляється, російська влада прибереже резерви, дозволивши рублю опуститися до зазначеного рівня і пристосуватися до низьких цін на “чорне золото”.

"Схоже, що Банк Росії став більш обережним з втручаннями або посиленням політики, оскільки, за досвідом, ці заходи не принесли ніякого полегшення", - прокоментувпав ситуацію Владімір Міклашевський, стратег Danske Bank.

“Рубль дешевшає із найбільшою швидкістю порівняно з іншими валютами світу, за останні 12 місяців здешевшавши на 45%... У цей період він тільки один раз перейшов позначку у 80 за долар”, - пише Bloomberg, зазначивши, що такі ціни зафіксували 16 грудня минулого року.

Нагадаємо, курс російського рубля суттєво знизився у зв'язку з падінням світових цін на нафту. Міжнародне рейтингове агентство Moody's чекає на відтік коштів з рублевих депозитів через стрімку втрату своїх позицій національної валюти Російської Федерації .

Схожі новини