Передплата 2024 «Добра кухня»

Яресько розповіла, як вирішити проблему з держборгом перед Росією

  • 28.08.2015, 17:23
  • 1 092

За словами міністра фінансів України, російській стороні буде вигідніше погодитися на умови щодо реструктуризації.

Усі сторони, включно з G-7 та МВФ, сподіваються, що Росія погодиться на перемовини щодо реструктуризації зовнішнього боргу України в обсязі $3 млрд з терміном погашення у грудні. Про це заявила в інтерв'ю американському виданню Politico міністр фінансів України Наталія Яресько.

“Зараз, я думаю, ми усі - і G7, і МВФ... сподіваємося, що росіяни ... братимуть участь. Це є найкращим шляхом, і найбільш аполітичним способом, щоб впоратися з цією частиною боргу”, - наголосила міністр.

“Як відомо, є крайнощі по обидва боки переговорного процесу. Дехто в Росії вважає, що вони повинні отримати повне погашення, а не брати участь у реструктуризації. В Україні хтось вважає, що не потрібно нічого виплачувати, бо Крим незаконно анексували, східна Україна була окупована, десятки, якщо не сотні мільярдів доларів в активах були або вкрадені, або знищені. Є позови різних судах щодо різних видів збитку”, - додала Яресько.

Нагадаємо, 27 серпня міністр фінансів Наталія Яресько заявила про списання Україні $3,8 млрд міжнародного боргу. Як повідомлялося, зранку цього дня на біржах почала зростати вартість українських облігацій. Росія, яка володіє $3 млрд зовнішнього боргу Києва з погашенням у грудні 2015 року, від перемовин щодо реструктуризації відмовилася.

Схожі новини