Передплата 2024 ВЗ

РФ заборонила Казахстану і Білорусі купувати норвезьку рибу

  • 28.08.2015, 09:21
  • 755

Россільгоспнагляд обмежив постачання риби з 14 норвезьких підприємств, закривши її імпорт і в інші країни Митного союзу - Білорусь, Казахстан і Вірменію.

У РФ переконані, що це необхідний захід, щоб уникнути реекспорту в Росію забороненої продукції через країни Митного союзу, пише 365info.kz.

"Росія перестала обмежуватися санкціями тільки на своїй території і в односторонньому порядку включила в торгову війну і Казахстан. Напередодні Россільгоспнагляд заборонив поставки норвезької риби в нашу країну", - йдеться в повідомленні.

Видання нагадує, що Росія ввела заборону на норвезьку рибу в серпні 2014 року як контрзахід санкціям, запровадженим Євросоюзом щодо РФ. Цього року термін дії санкцій був продовжений ще на рік - до 6 серпня 2016 року.

"Але причому тут ми, казахи?" - риторично запитує автор матеріалу.

Казахстанські постачальники обурені таким рішенням Россільгоспнагляду і вважають, що Росія почала застосовувати улюблену тактику військових стратегів - війну на чужій території.

"Вже три роки як в рамках Митного союзу Казахстан керується інструкціями Россільгоспнагляду при визначенні звідки і що можна завозити до нас в країну. Ми як виробник продуктів харчування відчуваємо на собі, як з кожним роком звужується вибір і можливості для ввезення доступних продуктів харчування і сировини для їх виробництва. Россільгоспнагляд вже неодноразово вводив заборони на ввезення різних продуктів в нашу країну. Кожного разу ми зітхали, рахували втрати і шукали нових постачальників", - розповів фінансовий директор і співзасновник компанії-постачальника KingFisher Санжар Абдіхалик.

Схожі новини