Передплата 2024 ВЗ

Проект закону про розірвання угоди щодо Містралів – уже в парламенті Франції

  • 27.08.2015, 20:44
  • 885

Уряд Франції подав до парламенту законопроект про затвердження угоди між Французькою Республікою та Російською Федерацією щодо розрахунків за контрактом з постачання «Містралів», дію якого було припинено за обопільним бажанням президентів обох країн.

Проект закону було затверджено на засіданні Ради міністрів Франції, йдеться в офіційній заяві МЗС Франції, поширеній прес-службою зовнішньополітичного відомства, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Міністр закордонних справ і міжнародного розвитку (Франції — ред.) представив проект закону, що дозволяє схвалення Угоди у формі обміну листами між Урядом Французької Республіки та Урядом Російської Федерації про розрахункові зобов'язання, пов'язані з припиненням Угоди від 25 січня 2011 щодо співробітництва в сфері будівництва універсальних кораблів управління — вертольотоносців (типу «Містраль» - авт.)», - йдеться у заяві, присвяченій засіданню Ради міністрів Франції, що відбулася напередодні.

У проекті закону наголошується, що домовленість про припинення дії угоди на постачання «Містралів» Росії було досягнуто шляхом обміну листами між урядами обох країн. «Їх підписання відбулося 5 серпня 2015, відповідно до спільного бажання Президента Французької Республіки і Президента Російської Федерації», - підкреслюється у заяві.

Крім того, у МЗС Франції підтверджують повернення Росії повної суми згідно з контрактом, також додаткових відшкодувань. «Французька Республіка погасила повну суму станом на сьогоднішній день Росії, а також витрати, пов'язані з розгортанням додаткового устаткування. Вона також поверне матеріальне обладнання і оснащення, надане Росією для встановлення на цих кораблях», - йдеться у документі.

Після завершення цього процесу, Франція отримає у повну власність і вільне розпорядження два кораблі, підкреслюється у заяві. «З метою досягнення мирного врегулювання (питання), голови Національних зборів і Сенату, а також голови відповідних (парламентських — авт.) комісій у закордонних справах, з оборони і фінансів інформуватимуть на правах конфіденційності про свої висновки на перемовинах», - йдеться у заяві. У МЗС Франції також додали, що уся додаткова інформація буде у робочому порядку направлятися в парламент.

Законопроект, затверджений на засіданні Ради міністрів Франції, було передано на розгляд двопалатного парламенту країни. Таку інформацію Укрінформу підтвердив високопоставлений французький дипломат.

Раніше низка російських ЗМІ упродовж місяця спекулювала інформацією щодо суті досягнутої угоди між Францією та РФ, суми відшкодування за непоставлені «Містралі», а також прав власності. Зокрема, сьогодні, кілька агентства з посиланням на неназване джерело з Федеральної служби з військово-технічного співробітництва, повідомило, що Росія поки не дала Франції дозвіл на перепродаж вертольотоносців типу «Містраль».

Схожі новини