Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Туск: "Вирок Сенцову став символом цинізму Кремля"

  • 27.08.2015, 19:17
  • 930

Президент Європейської ради Дональд Туск вважає засудження в Росії Олега Сенцова та інших українців прикладом кричущої несправедливості і цинізму російської політики.

Про це він заявив на спільному брифінгу з Президентом України Петром Порошенком у четвер у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Два дні тому Олега Сенцова засудили у Росії до 20 років ув’язнення. Сенцов протестував проти анексії Криму, де він жив разом із своїми двома дітьми. Сенцов, Кольченко, Савченко й усі інші українці, які незаконно утримуються в Росії, а також громадяни ЄС, є кричущими прикладами несправедливості. Вони також стали символом цинізму, який домінує у російській політиці», - наголосив президент Європейської ради.

Він зазначив, що доки такі люди залишатимуться у в’язниці, всі чесні і порядні люди не залишатимуться байдужими до їхньої долі.

Нагадаємо, 25 серпня Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив "за тероризм" українського режисера Олега Сенцова до 20 років, а активіста Олександра Кольченка - до 10 років колонії суворого режиму.

Схожі новини