Передплата 2024 «Добре здоров’я»

ВРЮ просять звільнити 19 суддів за справи проти майданівців

  • 27.08.2015, 14:18
  • 971

Дисциплінарна комісія Вищої ради юстиції рекомендує ВРЮ прийняти рішення про відкриття дисциплінарних справ стосовно 19 суддів за незаконні справи проти майданівців.

Відповідне рішення було ухвалено у четвер на підставі розгляду висновків Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів загальної юрисдикції, повідомляє Укрінформ.

Тимчасова спеціальна комісія виявила ознаки порушення присяги або норм закону при обранні запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою чи притягненні до адміністративної відповідальності учасників масових акцій протесту у діях 11 суддів з Києва, 2 - з Київської області, 2 - з Харкова, 2 - Дніпропетровська, 1 - з Кіровограда та 1 - з Кіровоградської області.

Виступаючи на засіданні дисциплінарної комісії член ВРЮ, міністр юстиції України Павло Петренко заявив, що може виступати як свідок при розгляді дисциплінарного провадження стосовно деяких суддів, оскільки був особисто присутнім при винесенні ними рішень стосовно осіб, яких заносили до зали суду у непритомному стані. Окрім того, зазначив Петренко один із суддів виніс «унікальну ухвалу» про заборону народним депутатам зустрічатися з виборцями на Майдані.

Як пояснила Укрінформу директор Департаменту люстрації Мін'юсту Тетяна Козаченко, надалі Вища рада юстиції має розглянути висновки ТСК на засіданні у повному складі і в разі ухвалення рішення про підтвердження її висновків звернутися до Верховної Ради з поданням про звільнення цих суддів за порушення присяги.

Схожі новини