Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Стець підписав меморандум з діаспорою

  • 26.08.2015, 12:52
  • 878

Міністерство інформаційної політики України та Світовий конгрес українських молодіжних організацій (СКУМО), в особі очільників Юрія Стеця та Мирослава Гочака, в Одесі підписали меморандум про співпрацю.

Головна мета документа, підписаного 26 серпня в рамках Форуму української молоді діаспори, - ефективний розвиток співпраці України з українською діаспорою, промоція України в світі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Давайте виправляти історичну несправедливість, коли влада нехтує таким потужним ресурсом, як діаспора. Давайте підписувати меморандум, тому що українська діаспора є гарним інструментом для промоції України в світі", - сказав Стець у ході підписання.

Він зауважив, що українська діаспора є п'ятою за чисельністю у світі, це - потужний інформаційний ресурс, здатний впливати на парламенти і уряди своїх країн.

Стець наголосив, що спільні проекти міністерства та діаспори, які почали започатковуватись останнім часом, в тому числі створення міністерством мультимедійної платформи іномовлення, є тими проектами, які консолідують зусилля громадян в Україні та українців, що живуть поза межами країни.

За словами міністра, очікується, що меморандум стане запорукою зміцнення позитивного іміджу України у світі та протидії російській інформаційній агресії.

Нагадаємо, Форум української молоді діаспори є щорічним зібранням світового українства, що був започаткований 2009 року за ініціативи СКУМО.

Схожі новини