Передплата 2024 «Добра кухня»

Кабмін хоче створити електронну базу з інформацією на всіх призовників

  • 18.08.2015, 16:39
  • 858

Арсеній Яценюк та Кабмін зареєстрували у Верховній Раді законопроект №2504а "Про єдиний державний реєстр військовозобов'язаних".

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на AIN.ua.

Під реєстром розуміється "автоматизована інформаційно-телекомунікаційна система для накопичення, зберігання, обробки даних" про українських призовників з метою їх обліку. Причому, до реєстру увійдуть не тільки службові, але і всі персональні дані про українців, аж до фіксації будь-яких переміщень за межі країни.

Повний перелік персональних даних, які будуть внесені до реєстру: прізвище ім'я по батькові, дата та місце народження, пол, місце проживання і місце перебування, відомості про батьків (усиновлювачів), опікунів, піклувальників та інших представників (прізвище, ім'я, по батькові, дата народження), реквізити паспорта громадянина України (серія, номер, дата видачі та уповноважений суб'єкт, що видав документ, термін дії документа), відомості про документи, що підтверджують смерть особи або визнання особи померлою або безвісно відсутнім, відомості про визнання особи недієздатною (відновленні дієздатності), відомості про зайнятість (код підприємства, місце роботи, посада), реєстраційний номер облікової картки платника податків, оцифроване зображення обличчя, відомості про притягнення до кримінальної відповідальності, відомості про дату виїзду за межі України та датою повернення на територію України, відомості про освіту і спеціальність.

Відомості про громадян України, які не є військовозобов'язаними і не можуть придбати цей статус, обіцяють виключити з реєстру і знищити.

Схожі новини