Передплата 2024 «Добрий господар»

Дніпропетровські лікарні отримали медичне обладнання зі США $700 тис.

  • 17.08.2015, 14:23
  • 585

У дніпропетровські госпіталі доставили медичне обладнання зі США на суму $700 тис.

Про це повідомляє Голос Америки.

У дніпропетровську лікарню імені Мечникова та військовий шпиталь привезли рентгени, апарати ультразвукової діагностики, спеціальні ліжка та витратні матеріали, яких в Україні ніколи не було.

"Американська благодійна організація нам видає обладнання безкоштовно. Ми лише покриваємо їх витрати операційні та витрати на перевіз контейнера. Таким чином за $ 20 тис ми зможемо зібрати контейнер вартістю майже $ 70 тис", - пояснюють ініціатори проекту Віталій Дубіль та Павло Федоренко. /Кажуть, що вони родом із Запоріжжя та Дніпропетровська, тому як ніхто інши знають про потреби регіонів.

Волонтери зі США зібрали кошти на необхідне обладнання, а американська компанія Project C.U.R.E його надала. Project C.U.R.E. займається відновленням медичного обладнання та відправкою його у країни, де його найбільше потребують.

Нині активісти готують третій контейнер з допомогою, який восени відправлять до шпиталів у Запоріжжі та Дніпропетровську. Завдяки переданому раніше обладнанню медичну допомогу отримав 1621 поранений солдат АТО.

Схожі новини